Rusta och Matcha Nacka – vanliga frågor 

Har du hamnat i en längre tids arbetslöshet och upplever att du kommer längre och längre bort från ett givande arbete? I så fall kan Rusta och Matcha i Nacka vara någonting för dig. Genom att delta i det programmet kan du få den spets du behöver för att nå målet i att börja jobba igen – eller kanske studera till någonting helt annat? 

Vi ska här nedan gå igenom lite mer kring Rusta och matcha i Nacka och detta genom att svara på några vanliga frågor – enligt följande: 

Vad är rusta och matcha i Nacka? 

Rusta och Matcha är ett initiativ sanktionerat av Arbetsförmedlingen där privata aktörer kan lämna in upphandlingar och hjälpa långtidsarbetslösa att hitta arbeten. Det finns över hela Sverige och Rusta och Matcha i Nacka kan alltså du som bor i Stockholm söka dig till. Det du ska göra är att A) vara inskriven på Arbetsförmedlingen och B) be om att få delta i programmet. 

Hur kan Rusta och Matcha i Nacka hjälpa mig? 

En tydlig skillnad mellan Rusta och Matcha jämfört med andra program inom samma område är att det ställs höga krav på jobbcoacherna. De som arbetar som jobbcoacher hos Rusta och Matcha i Nacka är engagerade och hela tiden involverade i deltagarnas öde. Du rustas mot jobb – vässar ditt CV, peppas, tränas på olika situationer där exempelvis arbetsintervjuer är ett exempel och får stöttning hela vägen. Sedan matchas du mot olika lediga arbeten, studier och praktikplatser. Jobbcoachen får inte betalt av att du sitter av tid utan då du får jobb eller annan sysselsättning. Det skapar ett större engagemang. 

Jag har deltagit i andra program – varför välja detta? 

Det finns givetvis skillnader mellan olika Rusta och Matcha i Sverige. I Nacka kan man visa upp riktigt fina resultat och man har också byggt upp ett stort nätverk av företag, skolor och aktörer inom näringslivet som en deltagare kan matchas mot. Många deltagare känner att man får en andra chans: man får stöd, hjälp och nödvändig push mot ett nytt arbete.