Solfilm – en väg till mindre värme i Kungälv?

Att installera solfilm på fönstren i din bil eller ditt hem i Kungälv kan göra underverk med temperaturen hemma eller i bilen. Pusta ut och håll värmen borta.

Känns solens strålar som en plåga? Det finns många människor som tycker att sol och värme är det bästa som finns. Men det är sannerligen inte alla. Andra vill istället stänga ute så mycket värme som bara går, för att kunna få ett behagligt inomhusklimat även på sommarens allra varmaste dagar.

För visst har det blivit betydligt varmare på somrarna än vad det var för något decennium sedan? Det verkar i alla fall vara en allmänt utbredd åsikt, om man ska tro den medierapportering om värmeböljor och förhöjda brandrisker som skapar rubriker var och varannan dag under juni–september. Men försmäkta ej. Det finns en bra lösning på inomhustemperaturen.

Solfilm ger behagligt klimat i bilen i Kungälv

Och nej, det handlar faktiskt inte om en dyrbar AC-anläggning. Ta ett snack med en leverantör av solfilm i Kungälv så kommer du få en massa information om hur stor skillnad solfilm på fönstren kan göra för värmen i ditt hus eller i din bil. För faktiskt är temperaturen i bilen kanske den värsta sommarplågan av dem alla.

En bra solfilm kan faktiskt reflektera bort så mycket som 69 % av solens alla värmande strålar. Inte så illa. Och du behöver inte oroa dig för att få skymd sikt, många upplever att utsikten genom ett fönster med solfilm är mycket behaglig.