Viktigt med städning i Stockholm

Dålig hygien är något som kan leda till sjukdomar och här talar vi inte om den personliga hygienen utan om hur städning på ditt jobb, i ditt trapphus och hur städningen ser ut i offentliga miljöer. Generellt sätt kan man här säga att denna är på tok för dålig; oavsett vilket område man talar om.

Det ligger ofta inte på ditt bord heller och kan därför vara svårt att påverka – att din chef anställer en städfirma som inte sköter sitt jobb kan vara något som är både svårt och jobbigt att påpeka. Likaså om din bostadsrättsförening i Stockholm anlitar ett företag för trappstädning – en trappstädning som inte sköts på ett korrekt sätt.

Det vi menar här är att du inte ska behöva lida för att någon annan person är snål och du ska inte behöva riskera din hälsa för att någon jagar pengar. Detta är självklart och här har man också rättigheter som privatperson; man får ställa krav och man har rätt att säga till sin chef att på ett bättre sätt sköta om kontorsstädning. I en bostadsrättsförening så har man rätt att rösta och påverka; tycker du att trappstädning sköts på ett undermåligt sätt i din förening i Stockholm så är det bara att lämna in en motion till den årliga stämman.

Det vi menar är att om du upplever att det företag ni anlitat för att sköta städningen i era fastigheter så är du förmodligen inte ensam om saken. Trapphuset tillhör alla och det är viktigt – även om man bortser från sjukdomsrisken – viktigt för trivseln i grannskapet att det är rent, fräscht och snyggt i de gemensamma utrymmena.

Anledningen till att vi här nämnde Stockholm är att det är Sveriges största stad och att det är där som man upptäckt ett stort problem under senare år; nämligen skadedjur.

Stockholm har problem med städning

Att urbaniseringen i stor grad drabbat främst Stockholm har gjort att allt större krav ställs på att städning sköts där. Under senare år har man nämligen sett hur Stockholm invaderats av skadedjur där främst råttor verkar anföra styrkorna. Råttor äter som bekant sopor och har en förmåga att krypa sig längre och längre in i hus för att kunna hitta föda.

Om man bor i Stockholm och i ett hus där trappstädning inte sköts – ja, då riskerar man att råttor och andra skadedjur flyttar in. Det här problemet är allvarligare än vad man kan tro och detta går även att ta utanför ett dåligt städat trapphus till olika arbetsplatser i Stockholm. Hur ser det ut på ditt jobb egentligen, är det någon som tömmer soporna eller ligger det kvar över natten i Stockholm?

Se till att använda det här som ett argument om du upplever att din trappstädning i Stockholm sköts dåligt, om ditt kontor är smutsigt och om du upplever miljön på ditt lokala bibliotek som avskyvärt – nämner man skadedjur så brukar de flesta förstå vikten av frågan. Ingen vill ha en massa råttor i sitt trapphus och här kan således några extra kronor för en seriös städfirma vara värd att lägga ut.

Mer kring trappstädning kan du läsa på denna sida: stockholmtrappstädning.se